KNAP ACADEMIE | 7 manieren van (samen) doen
KNAP ACADEMIE: Het eigentijdse opleidingsinstituut door en voor maatschappelijke en professionele vernieuwers.
KNAP, knap, academie, academy, Nederlands, Opleiding, leergang, training, publiek domein, sociaal domein, sociale vraagstukken, maatschappij, politiek, openbaar bestuur, maatschappelijk, persoonlijke ontwikkeling, effectiviteit, vaardigheden, leiderschap, innovatie, vernieuwing, sociaal bestel, middenveld, freelance trainer, verschil maken, professioneel, collectief, collectieve, senior, eigentijds, sociaal ondernemerschap, democratie, empowerment, lokaal, lokaleopleidingsinstituut, opleiding, colleges, trainingen, adviseur, coachings, publieke domein, ambtenaar, overheid, beleid
1920
page-template-default,page,page-id-1920,ajax_leftright,page_not_loaded,,normal,shadow2

7 manieren van (samen) doen

Als we zenuwachtig zijn voor een belangrijk gesprek, dan functioneren we anders dan wanneer we vol vertrouwen bezig zijn met iets dat we beheersen. We zijn dan in een andere toestand, in een andere manier van doen. Daardoor reageren we anders op informatie, krijgen we andere ideeën en gedragen we ons fysiek ook anders.

De KNAP workshop ‘7 manieren van (samen) doen’ biedt originele en praktisch bruikbare handvatten om het functioneren van individuen, teams en organisaties te duiden en maakt de deelnemers bewust van aspecten die het (samen)werken beïnvloeden, maar meestal onder de radar blijven. Individuen en groepen leren te signaleren in welke manier van doen ze zitten en wat de voor- en nadelen zijn van deze manier.

In deze workshop leer je de 7 verschillende manieren van doen herkennen en ervaar je zelf wat het fysieke en mentale effect van elke manier is: wat win je en wat verlies je als je in een bepaalde manier van doen zit? In je dagelijks leven schakel je zelf voortdurend tussen de manieren heen en weer en na deze workshop ben je je hier bewust van en kun je jezelf ook ‘corrigeren’ als je in een manier van doen zit die niet helpend is voor de activiteit waar je mee bezig bent.

De manieren hebben een directe invloed op groepsdynamiek en samenwerking. Groepen kunnen in dezelfde manier terecht komen, met alle voor- en nadelen van dien. Deelnemers ervaren welke combinaties van manieren elkaar goed aanvullen en versterken in het samenwerken en welke combinaties juist heel lastig zijn, zodat ze deze kunnen vermijden.

7 manieren van (samen) doen is een actieve en energieke workshop waarin de deelnemers fysiek aan de slag gaan: ervaringsleren met direct praktisch resultaat.

Praktisch
De workshop wordt alleen in-company gegeven en duurt één dagdeel. De optimale groepsgrootte is 8-12 personen. Omdat we in deze workshop actief aan de slag gaan is er een ruimte nodig met een vrij vloeroppervlak van minimaal 8 bij 8 meter.

De workshop wordt verzorgd door Bram Huijten, organisatieadviseur met uitgebreide ervaring als regisseur.

background