KNAP ACADEMIE | Onderweg naar Morgen: werken in een soap
KNAP ACADEMIE: Het eigentijdse opleidingsinstituut door en voor maatschappelijke en professionele vernieuwers.
KNAP, knap, academie, academy, Nederlands, Opleiding, leergang, training, publiek domein, sociaal domein, sociale vraagstukken, maatschappij, politiek, openbaar bestuur, maatschappelijk, persoonlijke ontwikkeling, effectiviteit, vaardigheden, leiderschap, innovatie, vernieuwing, sociaal bestel, middenveld, freelance trainer, verschil maken, professioneel, collectief, collectieve, senior, eigentijds, sociaal ondernemerschap, democratie, empowerment, lokaal, lokaleopleidingsinstituut, opleiding, colleges, trainingen, adviseur, coachings, publieke domein, ambtenaar, overheid, beleid
1804
page-template-default,page,page-id-1804,ajax_leftright,page_not_loaded,,normal,shadow2

Onderweg naar Morgen: werken in een soap

KNAP LAB

Wie herkent zich niet in het gevoel – vooral in meer hectische tijden – voortdurend onderweg naar morgen te zijn?

Voor die mensen hebben we een nieuwe workshop ontwikkeld.

U werkt aan de slimme organisatie van morgen, maar voorlopig rijdt u ’s ochtends naar  de vertrouwde ‘waan van de dag’. Over die ervaring gaat het KNAP Lab ‘werken in een soap’. Met het KNAP Lab houden wij op levendige wijze de eigenaardigheden van publieke organisaties tegen het licht. Deelnemers ontwikkelen hun eigen soap en krijgen inzicht in de mechanismen die organisatieontwikkeling op een soap laten lijken. Vragen die aan de orde komen zijn: ‘Op welke spanningen is mijn organisatie gebouwd?’ ‘Welke bewegingen houden de boel bij het oude?’ ‘Wat kan ik leren van miss Ellie?’ (uit Dallas) ‘Hoe houd ik de spanning vast als de boel vertraagt?’

Als uw organisatie soms op een soap lijkt, dan boekt  u vooruitgang door de waan van de dag wijzer te maken.

De middag bestaat uit korte inleidingen, gevolgd door interactieve oefeningen om de dynamiek van de soap eigen te maken. Daarnaast ontstaat ter plekke de soap ‘knappe koppen’, waar passages uit voorgedragen zullen worden. De inleidingen en oefeningen worden verzorgd door Henk Gossink. De soap passages zijn van de hand van Evelien Vos. Opgeven kan met een mail aan henk@knapacademie.nl.

Alvast iets lezen over werken in een soap: download op de publicatiepagina van Henk Gossink Held, verdwaald in een soap.

Dit is een KNAP Lab. Deelnemers betalen met hun feedback. Dit keer willen wij graag weten hoe de soap benadering kan bijdragen aan het bespreken van hardnekkige organisatievragen.

Wat kunnen we leren van miss Ellie?

 

Datum: vrijdag 26 januari

Tijdstip: van 13 uur 30 tot 17 uur 30

Plaats: Amsterdam

 

background