KNAP ACADEMIE | Publieke sages, publieke helden
KNAP ACADEMIE: Het eigentijdse opleidingsinstituut door en voor maatschappelijke en professionele vernieuwers.
KNAP, knap, academie, academy, Nederlands, Opleiding, leergang, training, publiek domein, sociaal domein, sociale vraagstukken, maatschappij, politiek, openbaar bestuur, maatschappelijk, persoonlijke ontwikkeling, effectiviteit, vaardigheden, leiderschap, innovatie, vernieuwing, sociaal bestel, middenveld, freelance trainer, verschil maken, professioneel, collectief, collectieve, senior, eigentijds, sociaal ondernemerschap, democratie, empowerment, lokaal, lokaleopleidingsinstituut, opleiding, colleges, trainingen, adviseur, coachings, publieke domein, ambtenaar, overheid, beleid
1725
page-template-default,page,page-id-1725,ajax_leftright,page_not_loaded,,normal,shadow2

Henk Gossink over:

Publieke sages, publieke helden. Een avontuurlijke verkenning.

Met publieke sages maak je gebruik van de inzichten uit sages om jouw opgave te verkennen. Deze avontuurlijke verkenning is mogelijk gemaakt door baanbrekend onderzoek naar succesvolle publieke vernieuwingen in de publieke context van Christopher Bellavita. Hij ontdekte dat de totstandkoming van een succesvolle publieke vernieuwing de vorm heeft van een sage.

De workshop bestaat uit drie delen:
1. Roep tot avontuur: bij dit onderdeel verkennen de deelnemers hun opgave. welke plicht ervaren zij, wat motiveert hen? welke kansen liggen er in het verschiet?
2. De Tocht: bij dit onderdeel komen alle mogelijke ingredienten van de sage aan bod. Deelnemers verwoorden precies welk avontuur hen te wachten staat: wat zijn de beren op de weg? welke vuurproef gaat veel van mij vragen? welke deugden worden van mij verlangd? Wie gaat mij helpen? welke tegenstanders komen op mijn pad? waar ligt mogelijk verraad op de loer?
3. De terugkeer: in deze stap verbeelden de deelnemers hoe de overwinning eruit ziet. Wat zijn de veranderingen die worden gerealiseerd? Wat verandert er voor de held zelf? Wat verandert er in de organisatie? En: welke publieke waarden zijn met deze sage gediend?

‘Publieke sages, publieke helden’ is een workshop van één dag. Aan het einde van de dag hebben de deelnemers alle elementen van de sage verkend en kunnen zij goed voorbereid de publieke opgave gaan oppakken. De workshop is zowel geschikt om met zijn allen één opgave te verkennen, als voor 10 verschillende opgaven met 10 deelnemers.

Publieke sages, publieke helden is ontwikkeld door Henk Gossink, directeur van de KNAP Academie en ervaren trainer van bestuurders, leidinggevenden en professionals in het lokaal bestuur.
opgeven kan via : henk@knapacademie.nl

 

background