KNAP ACADEMIE | Team APK
KNAP ACADEMIE: Het eigentijdse opleidingsinstituut door en voor maatschappelijke en professionele vernieuwers.
KNAP, knap, academie, academy, Nederlands, Opleiding, leergang, training, publiek domein, sociaal domein, sociale vraagstukken, maatschappij, politiek, openbaar bestuur, maatschappelijk, persoonlijke ontwikkeling, effectiviteit, vaardigheden, leiderschap, innovatie, vernieuwing, sociaal bestel, middenveld, freelance trainer, verschil maken, professioneel, collectief, collectieve, senior, eigentijds, sociaal ondernemerschap, democratie, empowerment, lokaal, lokaleopleidingsinstituut, opleiding, colleges, trainingen, adviseur, coachings, publieke domein, ambtenaar, overheid, beleid
1913
page-template-default,page,page-id-1913,ajax_leftright,page_not_loaded,,normal,shadow2

Team APK:

(non)verbale dynamiek tegen het licht

Hoe zou u de sfeer in uw team omschrijven? ‘Gemoedelijk’, meer ‘onveilig’, ‘afwachtend’ of juist ‘dynamisch’? In elk team organiseren de individuele leden samen een karakteristieke dynamiek die áltijd voor- en nadelen heeft. U herkent ze vast. Die dynamiek kenmerkt zich ook door patronen en die zijn leidend voor de prestaties. Ze zijn ook onderhevig aan slijtage en vragen om regelmatig onderhoud en tuning. Deze workshop is uw APK.

Als u vindt dat het relevant is dat uw team meer vermogen ontwikkelt om de eigen dynamiek te optimaliseren dan leert u hier hoe dat werkt.

Uniek is hoe we zowel reflecteren op wat er gezegd wordt (de verbale communicatie) als het hoe (de non-verbale communicatie) en ook kijken naar hoe er wordt geluisterd.

Non-verbale communicatie reflecteert onderliggende gevoelens en belangen in het team en die maken we concreet en helder voor iedereen. Dat geeft herkenning, erkenning en tools om zelf, in het hier-en-nu, invloed op de dynamiek uit te oefenen zodat de prestaties toenemen.

Deze benadering biedt u dus zowel concrete inzichten als ervaringen hoe u met uw eigen (non-verbale) dynamiek invloed heeft op de dynamiek van het gehele team. Of u nu teamlid bent of teamleider.

U kunt starten met een APK van de teamdynamiek, die duurt ongeveer een dagdeel.


Dan kunt u op grond daarvan besluiten om wel of niet actief te werken aan de ontwikkeling van de dynamiek. Die uitvoering is maatwerk en beslaat meestal meerdere dagen met een doorlooptijd van een half jaar.

Deze APK wordt verzorgd door André de Jong en Henk Gossink

background