KNAP ACADEMIE | topvrouwen naar de top
KNAP ACADEMIE: Het eigentijdse opleidingsinstituut door en voor maatschappelijke en professionele vernieuwers.
Liesbeth Tettero, loopbaan, glazen plafond, GroenLinks, topvrouwen, feminisme, carriere
1044
page-template-default,page,page-id-1044,ajax_leftright,page_not_loaded,,normal,shadow2

NuInschrijven_button

Topvrouwen naar de Top

Ontwikkeld door: Liesbeth Tettero

Vrouwen met ambitie krijgen vaak te maken met hindernissen. Omdat hun kwaliteiten niet gezien of gewaardeerd worden bijvoorbeeld, of omdat ze niet graag op de voorgrond treden. Vrouwen worden afgerekend aan de hand van een dubbele maatstaf: je moet aardig en vaardig zijn. Ben je daadkrachtig, dan ben je een bitch. Ben je bescheiden, dan word je over het hoofd gezien. Tijdens deze training leer je hierin het evenwicht te vinden.

Voor wie?

Deze opleiding is voor vrouwen die actief zijn in het openbaar bestuur en die daar effectiever willen opereren. Voor vrouwen met de ambitie om een leidende positie te vervullen in het openbaar bestuur of deze al hebben. Denk aan functies als gemeentesecretaris, wethouder, fractievoorzitter, burgemeester, zorgbestuurder of corporatiedirecteur. Zij hebben in deze ambitie al duidelijke stappen gezet. 

Wat wij doen

Deze training maakt je bewust van je kwaliteiten en competenties en geeft je de vaardigheden om strategisch te handelen en jezelf overtuigend te profileren, op een manier die bij jouzelf past.

Het traject bestaat uit:

  • Een intake met de deelnemers
  • Vier trainingsbijeenkomsten
  • Op de deelnemer toegesneden huiswerkopdrachten
  • Persoonlijke feedback op deze opdrachten
  • Begeleiding tijdens en na de training
  • Indien gewenst: een individueel coachingsgesprek na afloop

De training

De training bestaat uit vier dagdelen met een mix van theorie en praktijk. Tussen de trainingsdagen voeren de deelnemers speciaal op hen toegesneden opdrachten uit.

Dagdeel 1: Over ambities hebben en daarvoor uit mogen komen

Tijdens deze dag onderzoeken we de competentieprofielen van de deelnemers. Ze stellen een overtuigend cv en LinkedIn-profiel op en maken een basissollicitatiebrief. Wat hebben zij in huis? Wat zijn hun successen? Wat willen zij ontwikkelen? Hoe willen zij stappen zetten?

Dagdeel 2 en 3: Vaardige vrouwen

Deze dagdelen staan in het teken van vaardigheden, met name persoonlijke presentatie en onderhandelvaardigheden. Hoe ben je vaardig zonder als ‘bitch’ te worden gezien?

Tijdens deze dag vertalen wij de ambitie van de deelnemers naar een overtuigende pitch en gaan we dieper in op onderhandelingsvaardigheden. Hoe haal je eruit wat erin zit? Hoe creëer je de omstandigheden om door te kunnen groeien?

Dagdeel 4: Topvrouwen naar de top

Dit dagdeel staat in het teken van loopbaanplanning, sponsoring en netwerken. De deelnemers maken een concreet persoonlijk loopbaanplan met een netwerkanalyse en stappenplan.

Tijdens en na de training

Het programma voorziet tijdens en na de opleiding in nadere ondersteuning bij volgende loopbaanstappen. Dat gebeurt door middel van:

  • Een besloten LinkedIn-groep van deelnemers en docenten, zodat kansen en vragen kunnen worden gedeeld
  • Online vraagbaak, docenten zijn beschikbaar om via de mail assistentie te verlenen bij voorkomende vragen
  • Twee telefonische consulten op spannende momenten in de loopbaan, bijvoorbeeld kort voor een sollicitatie, een salarisonderhandeling of een functioneringsgesprek

Aan het eind van het traject heb je inzicht in je kwaliteiten en competenties en kun je deze goed onder woorden brengen. Je kunt jezelf overtuigend presenteren en je hebt een concreet stappenplan om je ambities waar te maken.

Investering

Deze training wordt in-company aangeboden en duurt in principe twee dagen (indien gewenst opgedeeld in losse dagdelen). Neem voor informatie over de kosten contact op met liesbeth@tettero.com.

NuInschrijven_button

background