KNAP ACADEMIE | Tournee voor seniors in het college
KNAP ACADEMIE: Het eigentijdse opleidingsinstituut door en voor maatschappelijke en professionele vernieuwers.
KNAP, knap, academie, academy, Nederlands, Opleiding, leergang, training, publiek domein, sociaal domein, sociale vraagstukken, maatschappij, politiek, openbaar bestuur, maatschappelijk, persoonlijke ontwikkeling, effectiviteit, vaardigheden, leiderschap, innovatie, vernieuwing, sociaal bestel, middenveld, freelance trainer, verschil maken, professioneel, collectief, collectieve, senior, eigentijds, sociaal ondernemerschap, democratie, empowerment, lokaal, lokaleopleidingsinstituut, opleiding, colleges, trainingen, adviseur, coachings, publieke domein, ambtenaar, overheid, beleid
54
post-template-default,single,single-post,postid-54,single-format-standard,ajax_leftright,page_not_loaded,,normal,shadow2

Tournee voor seniors in het college

19 mei 2014, by Knap Academie Administratie in Opleiding

NuInschrijven_button

Tournee voor seniors in het college

Ontwikkeld door: Henk Gossink

‘Waarom werkt dit zo?’‘Kan dit niet anders?’‘Wat is eigenlijk het probleem voor deze oplossing?’Een van de meest effectieve manieren om als bestuurder iets te veranderen, is je te verwonderen over hoe het gaat. Voor gevorderde bestuurders is het de kunst de inzichten en wijsheid van een ervaren rot te combineren met die verwondering. Daar gaan we in de ‘stedentournee voor seniors in het college’ aan werken.

Op tournee

Tijdens de tournee gaan we zes keer naar een andere gemeente van een deelnemende wethouder. Hij of zij laat ons iets zien van wat hem/haar nog steeds verwondert. Daarnaast komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Het aanscherpen van bestuurlijke vaardigheden, zoals optreden in een crisis, omgaan met de risico-regelreflex of besturen in je loopbaan
  • Intervisie, waarin de deelnemers elkaars casuïstiek tegen het licht houden

Begeleiding

De begeleiding van het programma is in handen van Henk Gossink. Hij zorgt iedere keer voor een programma dat is opgesteld in overleg met de gastgemeente. Hij organiseert het onderdeel ‘bestuurlijke vaardigheden’ en verzorgt de intervisie.

Voor wie?

Deelnemers zijn ervaren wethouders met minimaal vier jaar ervaring als lokaal bestuurder.

Investering

De opleidingskosten bedragen € 3.450,- per deelnemer voor zes bijeenkomsten (verdeeld over twee jaar) van elk een hele dag. Dit is inclusief organisatie, docenten en materialen en exclusief verblijfskosten. Vrijgesteld van btw.

U kunt u als wethouder individueel aanmelden. Bij minimaal zeven (maximaal twaalf) deelnemers gaan we van start en worden de data geprikt in overleg met de deelnemende wethouders.

NuInschrijven_buttonbackground